Pakkekalender-panik

December måned nærmer sig med hastige skridt og dermed også pakkekalender-panikken:
Skal det være en pakkekalender eller en adventskalender? Hvad skal der i? Hvor kan jeg finde noget fedt (og ikke alt for dyrt)? Skulle jeg bare købe en ”færdig” kalender?

Spørgsmålene kan være mange og det kan altså også være lidt uoverskueligt at skulle finde 24 små pakker, der både giver glæde til barn og pengepung.
Men her er lidt inspiration og forslag, som jeg håber at du kan bruge, det er en blanding af store & små ting, så det kan både bruges til pakkekalender eller som adventsgaver.

 • køb et flot puslespil og del brikkerne op i 24 portioner, så kan barnet samle lidt af det hver dag. Dog er det ret praktisk at have alle de ud-pakkede brikker liggende samlet ét sted, så de ikke bliver væk –evt. på et stort stykke pap eller en plade, så det nemt kan flyttes.
 • læs et eventyr med dit barn hver dag, så I læser 24 eventyr i alt. Det er super hyggelig kvalitetstid at sidde og læse sammen. Måske kan I læse nogle af klassikerne fra H. C. Andersen eller Brødrene Grimm? Eller gå på jagt på biblioteket efter julefortællinger.
 • pakker med kakao-pulver til varm kakao er også oplagt. Er der noget bedre en kold, mørk vinteraften end en kop varm kakao med flødeskum eller skumfiduser?
 • spil et brætspil sammen hver dag (her kan den varme kakao også sagtens snige sig ind)
 • stearinlys i forskellige farver til ”dryp-stearin” hygge
 • oplevelser, f.eks. en tur i svømmehallen, på skøjtebane, i skoven eller på legepladsen (pak f.eks. badetøjet eller et billede af stedet ind)
 • en film og popcorn til søndags hygge
 • julekagebagedag. Bag lækre småkager eller lav familiens favorit juleguf.
 • julepynts dag. Lav julepynt som julehjerter, stjerner og snefnug, hæng julepynt op eller begge dele. Der findes et utal af søde og sjove måder at gøre det på. Har du f.eks. set ideen med at lave køleskabet om til en snemand eller dekorere hoveddøren som en stor gave? (pak saks, lim & papir ind som pakkegave)
 • juledekorationer kan man også sagtens lave sammen. Lad børnene lave deres egne til deres eget værelse –brug evt. batteri drevne stearinlys fra Ikea, så der ikke er brandfare.
  (pak f.eks. lysene ind som pakkegave)Juledekoration

Selv plejer jeg at lave en adventskalender til Philomena, hvor den første pakke er en chokolade julekalender. I år bliver de andre gaver en sej Pyrus nissehue (som hun ønsker sig), nogle legetøjspenge (fordi hun elsker at lege butik) og så et lav-selv honningkage-hus (et sæt jeg fandt i Føtex).
Men vær sød ikke at sige det ikke til hende 😉

Philomena har lavet illustrationen 🙂