Croods -alletiders fredagshyggefilm!

CroodsDet er fredag og jeg havde lige lyst til at lave noget helt andet end jeg plejer. Nemlig at fortælle om en af mine yndlingsfilm: Croods!

Alle der kender mig ved, at jeg ELSKER tegnefilm. Måske er det fordi jeg altid har elsket at tegnet, eller fordi alt er muligt i en tegnefilm -jeg ved det faktisk ikke, men de har altid fascineret mig.
En af dem jeg holder allermest af er filmen Croods -en film jeg synes alle burde se 🙂

Croods handler om en stenalderfamilie, som (modvilligt) flygter fra det de tror er verdens ende og om hvad de oplever undervejs.
Filmens fokuserer meget på forholdet mellem hovedpersonen Eep, som er en teenagepige og hendes far Grug. Faderen er især ikke begejstret for teenage-drengen Guy, som Eep synes er vældig sød (selv om hun starter med at tro, at han er et vortesvin).

Croods er en virkelig sjov film, både i selve scenerne og i personernes replikker og indbyrdes forhold -f.eks. Grugs meget dybe suk hver gang han opdager at svigermor stadig er i live (hvilket han dog egentlig også er ret glad for).
Rent teknisk er filmen også helt utrolig flot lavet, jeg så den i biografen og var fuldstændig solgt til naturen i den. Der er fantastiske naturscener i alle mulige typer af (nok ikke helt realistisk) natur og folkene bag filmen har opfundet en masse sjove og mærkværdige dyr, som familien møder på deres rejse.

Men noget af det jeg bedst kan lide ved filmen er, at den ikke handler om en krig mellem godt og ondt, prinser & prinsesser eller store slag, men mere om relationer, familier, mærkelige måder at vise kærlighed på, måder at leve på, livssyn og personlig udvikling -altsammen noget der får den til at skille sig ud fra en del andre film, på en rigtig positiv måde!

Hvis du skulle have lyst til at slappe af i sofaen med familien, popcorn og en god film vil jeg ihvertfald klart anbefale denne -den er tilladt for alle (dog frarådet børn under 7).
God fornøjelse 😉

Croods

Croods er lavet af Dreamworks og alle rettigheder tilhører selvfølgelig dem 🙂