Da Philomena sidst havde fødselsdag, ville hun vildt gerne have et hav-tema.
Så vi gik i gang med at finde på hvad de skulle lave og spise -og fandt på disse chokolade muslinge snacks 🙂
Hvis du også vil prøve, skal du bruge dette her:
- hvid chokolade eller candy melts (vi brugte candy melts fordi vi havde nogen der var MEGET hvide og det var det vi gerne ville have -brug det du har lyst til og farv evt. chokoladen med en smule geléfarve 😉 )
- madeleine kageforme, dejskraber/ ske & pensel
- kakaosmør pulver (jeg fandt det i Specialkøbmanden)
- kuglerundt slik (vi brugte tyggegummi og pinocchio kugler
Start med at smelte lidt kakaosmør pulver og smør dine madeleine forme.
Så smelter du noget chokolade (ikke det hele) og putter i formene med en ske, dejskraber eller hvad end der virker for dig 🙂 Lad det tørre/ stivne.
Når de er stivnet HELT tages muslingeskallerne forsigtigt ud af formene og smelt så lidt mere chokolade (vi farvede det lidt).
Sæt skallerne “mod” hinanden (jeg fandt en mini-rugbrødsform de kunne stå i) og put så lidt chokolade ind i chokolade muslingerne, så det “limer” delene sammen.
Før chokoladen størkner helt placeres “perlerne”.
Sæt chokolade muslingerne smukt op og servér 😉
(og jo, de kan sagtens laves et par dage i forvejen, bare opbevar dem tørt og køligt og uden for rækkevidde af lækkersultne pilfingre 🙂 )
*Candy melts er forresten en form for chokolade, det er ret sødt og kan smeltes i mikro-oven.
Det kan være en smule tricky at få det helt flydende, men put noget kakaosmør pulver i undervejs, det gør det en del nemmere 😉