En af de nemmeste snacks til en gyserfest er at lave marengs-spøgelser.
Det er hurtigt at røre sammen og at pynte, det eneste der tager tid er bagetiden -men der kan man jo lave noget andet imens 🙂
Pr. portion skal du bruge:
– 2 pasturiserede æggehvider
– 1 tsk. eddike
– 100 flormelis
-lidt sort glasur
Du skal også bruge en sprøjtepose med en rund tylle.
Pisk æggehviderne godt stive og tilsæt eddiken og si lidt af flormelisen ned i under omrøring.
Når det er rigtig stift/ sejt og holder faconen, når man hiver i det er marengsen klar.
Put marengsmassen i sprøjteposen og sprøjt spøgelses-toppe ud på bagepapir på en bageplade.
Sæt bagepladen med marengs-spøgelserne i ovnen og bag dem i ca. en time ved 110 grader alm. ovn. Bag kun en plade ad gangen.
Sluk for ovnen og lad marengsen stå derinde mens ovnen køler af.
Rør en smule glasur sammen med sort farve i, glasuren skal være rimelig tyktflydende.
Fold evt. et lille kræmmerhus af bagepapir og put det deri, så er det nemmere at tegne præcist med det.
Tegn øjne og munde på spøgelserne, lad dem tørre og så er de klar til at pynte op og blive spist.
Hvis du opbevarer dem tørt & lufttæt kan de laves en uges tid i forvejen 🙂