Nytårsønsker & nytårsforsætter

Nytårsaften kan godt føles lang -især hvis man er et barn. Men aftenen kan også bruges til at lave lidt ønsker og drømme lidt om, hvad det nye år mon kan bringe og til at samle lidt op på året der er gået.
Her er et forslag til en lille familiehyggeaktivitet til selve nytårsaften og til et nytårsforsæt der kan gøre dig selv (& familien) glad hele året 🙂

Børnene & familien først:
Afhængig af alder og ønsker kan børnene, eller hele familien tegne og skrive ønsker for det nye år. Altså ikke ligesom julegave ønsker, men f.eks. oplevelser man gerne vil opleve; måske at læse flere bøger sammen, tage på flere skovture, grine mere i hverdagen, spille flere brætspil, gå mere i svømmehallen osv.
Det kan være et rigtig godt indblik i hvad ens børn faktisk drømmer om og hvad der har betydning for dem. Jeg spurgte Philomena i går om hun havde ønsker, og hendes største ønske for 2016 var at komme i Djurs sommerland med hendes bedste ven -så nu kan jeg planlægge det, fordi jeg ved det 😉
Hvad børnene eller familien kommer frem til kan hænges op til inspiration for året eller f.eks. gemmes i en kuvert og så tages op næste nytårsaften, hvor man så kan se hvad der faktisk er sket og om der er nye oplevelser man ønsker sig.

Et nemt forældre-nytårsforsæt:
Sidste jul købte jeg en billig kalender -en af de der med en side pr. dag.Kalender til glade nytårsforsætter
Og så lavede jeg et nytårsforsæt om at skrive dagens bedste oplevelser i den hver dag.
På den måde får jeg fokus på de gode ting der sker hver dag, hvad enten det er “små” ting som at få et stort knus, at Philomena kom godt i skole osv. eller større ting som at have været i Djurs sommerland og hygget os, at min eksamen gik godt osv.
At fokusere på dagens gode oplevelser gør også at jeg bliver mere glad, hvilket jeg tror gør mig til en bedre mor i længden, fordi jeg ikke bruger energi på at være sur over det der ikke går godt.
Oveni fungerer det som en lille dagbog, så jeg til hver en tid kan slå op og se nogle af de gode ting vi har oplevet gennem året og huske alle de dejlige, skønne, sjove og skøre oplevelser (det er super godt på regnvejrsdage) 🙂

Håber at du får en NICE nytårsaften (som min kalender siger) og at 2016 bliver FANTASTISK 😀